Klarinettverkstad

KlarinettverkstadStartskottet  för att skapa ett forum för musikkårens klarinettister var den 10 december när vi träffades och hade grundläggande samtal om klarinettens konstruktion och praktiska övningar. Vi gick igenom instrumentets olika delar, rörblad, grundläggande metodik för att med enkla medel skapa förutsättningar för den enskilde musikern att lite lättare spela och öva på sitt instrument. Vi kom in lite på historik och på varför instrumenten ser ut och framför allt låter som de gör.

Tanken är att vi vid träff nummer två skall gå igenom grundläggande teknikövningar, för att öva upp snabbhet och koordination och när vi ses den tredje gången skall vi gå igenom hur man övar på stämmor och hur man skall göra för att snabbt se vad man behöver öva på.

Om de här träffarna faller väl ut skall vi försöka att ordna träffar för samtliga träblåsare, brass och slagverk.

Posted in: