Klarinettgemenskap i Johansfors

Klarinettister från tre musikkårer möttes förra söndagen i Johansfors för att umgås kring ämnet klarinett. Jag vet inte om det är ovanligt trevliga personer som spelar klarinett eller om det är så att man helt enkelt blir glad av att spela ett instrument. För mig så lutar det nog åt det sistnämnda. Klarinettverkstaden blir en mötesplats där man kan fråga, utbyta tankar och idéer och träffa kompisar. Och vi hade lika trevligt som vanligt, teori varvat med spelning.

På nästa träff i början av 2011 ska vi lägga mer tid på hur man övar upp grundteknik och jag ska försöka att få information och notexempel tillgängliga på webben så att man kan ladda ned övningar. Jag vill påminna om att alla är välkomna till våra klarinettverkstäder – även du som inte börjat spela i någon musikkår eller kanske gjorde det när du växte upp men senare lagt instrumentet på hyllan.

Så damma av ditt instrument, tag med ditt barn och kom upp till Johansfors musikkår och kolla in läget på nästa träff eller repetition med musikkåren.

Posted in: