Aktuellt

 • Julkonsert andra advent

  Söndagen den 8 december kl 16, den andra advent, är det dags för vår traditionella julkonsert i Broakulla Folkets Hus. Glögg och lussebulle ingår i entrén. Välkommen!

 • Vårsäsongen har börjat

  I torsdags hade vi vår första repetition 2019, och vi hälsar alla nya och gamla blåsmusikanter välkomna. Närmast övar vi inför en vårkonsert på annandag påsk samt två konserter i samband med Blåsmusikens dag som firas över hela Sverige den 18 maj.

 • God jul!

  Nu kan du lyssna på ett smakprov från vår julkonsert den 9 december, i form av Greensleeves. Besök vår ljudsida!

 • Julkonsert på G

  Söndagen den 9 december kl 14, den andra advent, är det dags för vår traditionella julkonsert i Broakulla Folkets Hus. Glögg och lussebulle ingår i entrén. Välkommen!

 • Chefsmarsch

  Nu finns ett litet ljudklipp från måndagens konsert att lyssna på. Vi dedikerade hela konserten till vår forne dirigent Ivan Wedeborg (vår ledare under åren 1962–1990) som under många år var verksam som soloklarinettist vid Flottans musikkår i Karlskrona. Därför inledde vi konserten med Chefsmarsch, eller Sydkustens Marinkommandos marsch som den också kallas, av Viktor Widqvist. Marschen […]

 • Musikkårens ungdomar i rikstäckande tidning

  Flera av våra duktiga ungdomar är även med i 75-mannaorkestern Lubo i Oskarshamn. Riksförbundet Unga Musikanter, RUM, rapporterar i senaste numret av medlemstidningen Rum’ba från en av orkesterns konserter. Läs artikeln på vår sida för pressklipp och se snygga bilder på Olle, Sanna, Malte och Einar!

 • Bildextra i Barometern

  Barometern besökte vår vårkonsert i lördags, tillsammans med ett 60-tal andra i publiken. Vi framförde bland annat en svit för blåsorkester av den svenskättade kompositören Gustav Holst, Ta mig till havet av Peter Lundblad och David Bowies Life on Mars. Pressklippet kan du se som pdf här.

 • Gott om blåsmusiker bland regionens ungdomar

  Under söndagen deltog medlemmar från musikkårerna i Johansfors, Lindås, Kosta, Nybro, Lessebo/Hovmantorp och Uppvidinge vid den ”blåsar-hub” som Emmaboda Kulturskola anordnade. Ett drygt 40-tal ungdomar från hela Glasriket var med på en halvdags repetition, som avslutades med en minikonsert för de stolta föräldrarna. Ett riktigt trevligt initiativ som visar att blåsmusiken verkar gå en solig framtid till mötes. Barometern […]