Vår dagliga verksamhet

rep_140227

 • Repetitioner och konserter

  Musikkåren repeterar i den övningslokal som vi själva disponerar i Johansfors gamla glasbruk en gång i veckan, torsdagar kl 19–21.

  Det är roligt och utvecklande att spela i en musikkår. Under ett spelår (höst till vår) genomför musikkåren 4–5 större konserter och ett tiotal bruksspelningar.

  Varje år genomför musikkåren även två utvecklingsdagar med olika teman. Ibland tar vi in musiker utifrån som instruktörer eller övar samspel uppdelade på brass och träverk.

  Du som vill börja spela i musikkåren blir väl omhändertagen. Om du är lite oerfaren så får du en fadder som hjälper till med det praktiska och stöttar under repetitionerna. Det kan vara tips om hur man spelar en ton eller hjälp med munstycke eller rörblad.

 • Instrumentalundervisning

  Musikkåren håller på att ta fram en egen modell för instrumentalundervisning. Klarinettisterna i musikkåren har varit först ut att under våren 2014 genomföra ett projekt med stöd av Algutsboda hembygdsförening. Klarinettisterna har träffats och övat på stämmor, lärt sig hur instrumentet fungerar och hur man ska öva för att utvecklas på sitt instrument.

  Vi planerar att fler instrumentgrupper i musikkåren ska komma igång under hösten 2014. Johansfors Musikkår har instrument för utlåning och vi tillhandahåller rörblad och förbrukningsmateriel till instrumenten.


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /www/webvol38/ig/h28rzvilhzf7cwf/johansforsmusikkar.com/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /www/webvol38/ig/h28rzvilhzf7cwf/johansforsmusikkar.com/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853